Lambda PN4-H - kolejny prototyp do wyścigów długodystansowych zaprojektowany przez LMC.
Samochód został stworzony pod specyfikację (OP1), która prawdopodobnie pojawi się w najbliższym sezonie IES na GRIF.
Zapraszam do testowania.
Lambda PN4-H (OP1)
Lambda PN4-H (OP1)
- Załączniki
-
- Lambda PN4-H v1.3.zip
- (1.74 KiB) Pobrany 114 razy
-
- Lambda PN4-H.png (58.59 KiB) Przejrzano 3031 razy
Ostatnio zmieniony 18 kwie 2016, 21:24 przez Gzehoo, łącznie zmieniany 6 razy.
GG 964305
"Jedni są mistrzami jednego okrążenia, inni mistrzami 20 okrążeń".
Re: Lambda PN4-H (OP1)
Jeśli chodzi o model, to klasyczny Gzehoo - czyli jest dobrze.
Mogę się przywalić jedynie do tego, że Y dałeś na 0,1. Auto jest przyklejone do asfaltu jakby jechało na Jowiszu.
Generalnie robiłem tę fizykę pod wartości Y=0,5. Nie ma tego efektu do jakiego dążyłem - żeby było czuć, że to jest samochód, a nie karton po Tymbarku. Spróbuj pokombinować z tym.
Jeśli problemem dla Ciebie byłoby sprawdzanie prześwitu, to ustaw pozycję kół na sztywno i będzie git.
Mogę się przywalić jedynie do tego, że Y dałeś na 0,1. Auto jest przyklejone do asfaltu jakby jechało na Jowiszu.
Generalnie robiłem tę fizykę pod wartości Y=0,5. Nie ma tego efektu do jakiego dążyłem - żeby było czuć, że to jest samochód, a nie karton po Tymbarku. Spróbuj pokombinować z tym.
Jeśli problemem dla Ciebie byłoby sprawdzanie prześwitu, to ustaw pozycję kół na sztywno i będzie git.
Aktualizacja w pierwszym poście.
Samochód przesunąłem o 0.2 w dół, co także uwzględniłem w specyfikacji - m.in. dlatego że na torach takich jak Castelloli czy Suzuka po prostu wpadał w dziurę w moście.
Samochód przesunąłem o 0.2 w dół, co także uwzględniłem w specyfikacji - m.in. dlatego że na torach takich jak Castelloli czy Suzuka po prostu wpadał w dziurę w moście.
GG 964305
Lambda PN4-H zaktualizowana w pierwszym poście. Zmiany dotyczą jedynie punktów fizyki.
Ponadto dodałem drugą wersję pojazdu, oznaczoną jako PN4-L.
Ponadto dodałem drugą wersję pojazdu, oznaczoną jako PN4-L.
GG 964305
Jeszcze jeden update Lambdy w pierwszym poście, wraz ze zmienioną na prośbę Marcina specyfikacją OP1.
GG 964305