Jak w temacie.
W sumie to jest pierwsza niehistoryczna paczka F1 jaką zrobiłem.
W pliku jest też samochód bonusowy. Nie byłbym sobą jakbym bonusa nie zrobił.
Wersja 1.1
- poprawione normalizowanie
Wersja 1.2
- zmienione malowanie Renault
- bonus przeniesiony do oddzielnej paczki (jak skończę to wrzucę całość)
PS: Dzięki Sart za ostatnie testy przed wrzuceniem.
FIA Formula 1 World Championship 2016
FIA Formula 1 World Championship 2016
- Załączniki
-
- F1-2016-Marcinho.zip
- (4 KiB) Pobrany 176 razy
-
- f1-2016.png (9.37 KiB) Przejrzano 6578 razy
Re: FIA Formula 1 World Championship 2016
Świetna paczka. Modele wykonane w nieco innym stylu niż poprzednie sezony innych autorów, a fizyka jest nieporównywalnie bardziej wymagająca. Jeżeli nie potrafisz zadbać o opony to musisz się modlić o jak najszybszy zjazd do boksu. Dohamowania też nie są proste, np. w ligowej wersji F1 hamowanie mogłeś zacząć nie wiele przed łukiem, w paczce Marcina jest to może i 2 razy dłuższe hamowanie, przez co jeżdżenie tym autkiem jest na prawdę ciężkie, aczkolwiek na torach ulicznych zachowują się nadzwyczaj dobrze. Największe problemy mam z długimi łukami, czyli dłuższymi niż 90 stopni, wtedy są potrzebne najwyższe umiejętności, aby przejechać łuk w taki sposób, żeby nie stracić do przeciwników. Brawo Marcin!
Nie znamy jeszcze malowania Renault przecież :>
Na pierwszy rzut oka cienie po bokach pojazdu źle wyglądają, są "niedociągnięte" do krawędzi pojazdu (przy rzucie z góry). Zapomniałeś też chyba o znormalizowaniu polygonów.
Na pierwszy rzut oka cienie po bokach pojazdu źle wyglądają, są "niedociągnięte" do krawędzi pojazdu (przy rzucie z góry). Zapomniałeś też chyba o znormalizowaniu polygonów.
Mówili, że prawie się nie zmieni.
Raczej staram się cienie robić tak jak dolna krawędź.
Normalizowanie, masz na myśli to co daje efekt światła? Tylko w RBR tego nie ma, bo chciałem ten efekt matowego koloru zrobić.
Edit: Normalizowanie poprawione.
Raczej staram się cienie robić tak jak dolna krawędź.
Normalizowanie, masz na myśli to co daje efekt światła? Tylko w RBR tego nie ma, bo chciałem ten efekt matowego koloru zrobić.
Edit: Normalizowanie poprawione.
Słyszałem, że ma być więcej żółtego.
Nie wygląda to imho najlepiej, w ogóle tego cienia nie widać i bolid wygląda strasznie chudo.
W RBR też ustawiam minimalną jasność, to się zorientowałem że to specjalnie, ale tak, reszta była niedobra. W "normals" chodzi o obliczenie wektorów normalnych do powierzchni polygonów, co ma wpływ na odbicia światła. Nie ma na to chyba przyjętej polskiej nazwy, dla wygody naywam to właśnie normalizowaniem powierzchni, nie mylić z normalizowaniem wektora.
Nie wygląda to imho najlepiej, w ogóle tego cienia nie widać i bolid wygląda strasznie chudo.
W RBR też ustawiam minimalną jasność, to się zorientowałem że to specjalnie, ale tak, reszta była niedobra. W "normals" chodzi o obliczenie wektorów normalnych do powierzchni polygonów, co ma wpływ na odbicia światła. Nie ma na to chyba przyjętej polskiej nazwy, dla wygody naywam to właśnie normalizowaniem powierzchni, nie mylić z normalizowaniem wektora.
To się zrobi update.
Co paczka F1 to inaczej wykonana.
Świetna robota.
Sam muszę wrócić do mojego carpacku F1.
Świetna robota.
Sam muszę wrócić do mojego carpacku F1.
GG 964305
"Jedni są mistrzami jednego okrążenia, inni mistrzami 20 okrążeń".
"Jedni są mistrzami jednego okrążenia, inni mistrzami 20 okrążeń".
Świetna robota Marcin. Teraz nie wiem czy robić F1 czy kolejny rajd xd
W sumie to powinienem zrobić update malowania Renault. Wieczorem zrobię, jak wrócę z zajęć.
To ja się jeszcze wstrzymam z testowaniem .
To tylko kwestia malowania. Fizyki i modeli nie będę zmieniał.
Wersja 1.2
Do pobrania w pierwszym poście
Do pobrania w pierwszym poście
- Załączniki
-
- reno.png (896 Bajtów) Przejrzano 6527 razy