WIP (Work In Progress) - Tory
- AeroWiewiur
- Grupa robocza GRPL
WIP (Work In Progress) - Tory
Tutaj można pokazać obecnie tworzone projekty, czy wrzucać pomysły na nowe tory
Re: WIP (Work In Progress) - Tory
Tak sobie teraz myślę, że to będzie fajny tor dla moich wyścigówek GTC i GGT. One mają taką fizykę, że na zakrętach czuć, że ten samochód coś waży, a na takich długich łukach to w ogóle.
![Obrazek](https://dl.dropboxusercontent.com/u/267797502/cytaty.gif)
Uwag brak. Chociaż nie lubię pustynnych torów ten mi się podoba.
A czy nie uważacie, że brakuje czegoś w środku i pomiędzy główną pętlą, a tymi mniejszymi torami?
Zdecydowanie za mało piasku xD
Nie no. Na pustyni nic wielkiego nie wymyślisz. Może banery reklamowe czy coś w ten deseń.
Nie no. Na pustyni nic wielkiego nie wymyślisz. Może banery reklamowe czy coś w ten deseń.
![Obrazek](https://dl.dropboxusercontent.com/u/267797502/cytaty.gif)
Jest dobrze, tyko kąt kamery/zum do poprawy żeby pasek nieba nie wystawał ale to pewnie wiesz.
Właśnie ciężko jest usunąć to niebo do końca, ze względu na to, że View Angle mam ustawione na około 55 i nie chce go zmieniać na więcej niż 56, ze względu na to że tor tak się lepiej prezentuje. Z zoomem za to też nie mogę przesadzić, bo wtedy ucina tor, ze względu na to, że u góry mapy tor ma najwyższy Hmap, a więc na odwrót do idealnych proporcji. Można pomyśleć: to weź obróć PoV o 180 stopni. Tylko że wtedy tor nie wygląda najlepiej, a wszelkie narysowane obiekty musiałbym robić na nowo.
Udało mi się jednak zredukować widoczność tego nieba na dole w taki sposób, że u mnie jest go może z 3px.![Sarkazm ;)](./images/smilies/icon_e_wink.gif)
Udało mi się jednak zredukować widoczność tego nieba na dole w taki sposób, że u mnie jest go może z 3px.
![Sarkazm ;)](./images/smilies/icon_e_wink.gif)
Trybuna, albo las, niczego lepszego raczej tu nie wymyślisz, bo "park maszyn" masz już w środku. Chyba że jakiś parking, ale wtedy trzeba bawić się z autkami... ;/
Został dithering + obiekty takie jak autka i namioty, coś jeszcze i czy coś poprawić? ![Szczęście, dobry humor :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
![Szczęście, dobry humor :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
Stare Mugello nieco lepsze wg mnie
GG 964305
"Jedni są mistrzami jednego okrążenia, inni mistrzami 20 okrążeń".
W jakim sensie było lepsze? (Chce wiedzieć co poprawić, lub jak inaczej spojrzeć na tor)
Ciężko powiedzieć, może jak wydasz tor i porównam to wtedy zmienię zdanie.
GG 964305
Nie wiem co w starej wersji ma być lepszego. I pod względem wykonania, i już widać że pod względem grywalności nowa wersja to jest zupełnie inny poziom.
Zaskoczył mnie pov tej trasy, ale nie jest zły ogolnie nie ma sie do czego przyczepić z wyjątkiem rogu lewego dolnego ja bym sie tam jeszcze pobawił.
Sartalas pamietam ze kiedys robiles marine bay. fajnie jak bys to skonczyl
Sartalas pamietam ze kiedys robiles marine bay. fajnie jak bys to skonczyl
Dithering asfaltu sprawia bardzo średnie wrażenie, wygląda na niedbały, jakby był robiony bez namysłu jakimś domyślnym brzydkim pędzlem w gimpie.
Fajny pomysł z tym boiskiem, no i ładnie ono wyszło, problem jest trochę z jego ustawieniem względem ulicy z której będzie się skręcać, czy też będzie się do niej skręcało, trochę za mało miejsca tam zostawiłeś.
Nie wiem też, czy zmieścisz się tam z bandami (prawa ściana). Po za tym i tym co napisał Lorenzo na razie nie ma nic innego do poprawy/przemyślenia. Proponuje robić dithering dopiero w momencie, gdy posiadasz już cały layout, wtedy będziesz dobrze wiedział jak go trzeba zrobić, żeby tor się dobrze komponował. ![Sarkazm ;)](./images/smilies/icon_e_wink.gif)
To co jest teraz to tylko warstwa którą robię jeszcze przed położeniem linii. Pozostało na asfalcie jeszcze dużo plamek po wymazywaniu jej.
Dithering prawie ukończony, brakuje go tylko wewnątrz toru i i na około, aż do barier. Macie jakiś pomysł? W sensie czy zrobić twardo jak otoczenie, czy może delikatnie naruszyć trawę? No i co tam wpakować jeszcze do paddocku? Na pewno ludzi i... nie wiem autka? namioty?
Jakiś namiocik daj albo jakąś scenę.
Możesz jeszcze dać trochę większy zoom, żeby zasłonić beton z rogu prawym górnym i na dolnej krawędzi.
Możesz jeszcze dać trochę większy zoom, żeby zasłonić beton z rogu prawym górnym i na dolnej krawędzi.
Jakieś pomysły na uzyskanie niebieskiego koloru, podobnego do tego ze zdjęcia? (dolna część)
![Obrazek](http://www.racingcircuits.info/assets/gallery/32/353.jpg)
![Obrazek](http://www.racingcircuits.info/assets/gallery/32/353.jpg)
Paczka PGR do testów ma paletę na Hockenheim, która zmienia nawierzchnię ice na coś w podobnym kolorze, może ci wystarczy.
Nie mów, że robisz Kyalami?
Nie mów, że robisz Kyalami?
No robię. ![Duże szczęście, bardzo dobry humor :D](./images/smilies/icon_e_biggrin.gif)
![Duże szczęście, bardzo dobry humor :D](./images/smilies/icon_e_biggrin.gif)
- #Kyalami.PNG (6.7 KiB) Przejrzano 37414 razy