Circuit de Spa-Francorchamps

Awatar użytkownika
AeroWiewiur
Grupa robocza GRPL

Circuit de Spa-Francorchamps

Postautor: AeroWiewiur » 27 gru 2016, 12:01

Po długim czasie nowy tor :D
Załączniki
sss.jpg
Spa.zip
(74.95 KiB) Pobrany 152 razy

Awatar użytkownika
Lorenzo

Re: Circuit de Spa-Francorchamps

Postautor: Lorenzo » 27 gru 2016, 15:23

Świetnie wykonany, ale muszę się przyczepić do szykany i Les Combes, według mnie są zdecydowanie za płytkie i za szybkie, a w obu miejscach jest wystarczająco dużo miejsca, żeby te zakręty tak wydłużyć i powiększyć, żeby spełniały swoją rolę.
Sekcja od Les Fagnes do ostatniej szykany wygląda lepiej niż u Macieja.

Awatar użytkownika
Sartalas

Postautor: Sartalas » 28 gru 2016, 12:56

Sam tor wygląda świetnie, chociaż brakuje mi skarpy za zakrętem po Rivage, to chyba jest Liege. :P Pomimo to wizualnie bardzo mi się podoba. Jazda wydaje mi się zbyt łatwa (chociaż na Eau Rouge idzie się namęczyć). Po takiej przerwie jednak to świetna robota, oby więcej torów powstawało, też muszę coś skończyć. :P

Wojtek

Postautor: Wojtek » 28 gru 2016, 18:59

Sartalas skończ Marinę, proszę :D

Co do SPA to nie pasuje mi tu tylko ostatnia szykana, słusznie Lorenzo twierdzi że jest zbyt łatwa. Akurat Gene jest taką grą, która potrzebuje spowalniaczy, bo jazda przez szybkie szykany wymaga zbyt dużego skupienia i gracz szybko się męczy. Analogicznie w F1 :D Na takiej Suzuce ciężko by się jeździło kierowcom, gdyby nie było nawrotu w 2. sektorze i ostatniej szykany.
Les Combes może zostać tak jak jest, by zostały zachowane proporcje długości prostych. Coś o czym często król Maciej zapominał w swoich torach. mnie to bardzo raziło :D

Wróć do „Tory”